Amsab Newsletter

vol 9, nr 9, July 2014 (in Dutch)

Amsab Nieuwsbrief, 9e jaargang, nr. 9, juli 2014

Jean Jaurès 100 jaar geleden vermoord
Honderd jaar geleden, op 31 juli 1914, werd de Franse socialist en pacifist Jean Jaurès vermoord. Hij streefde naar een grote solidaire beweging tegen de oorlog en voor de vrede. En is hiermee nog steeds prangend actueel. We maakten een montage over zijn leven.

KahaaniVertelling over Jean Jaurès
In de reeks KahaaniVertellingen tijdens de Gentse Feesten vertelt Mieke Felix op zaterdag 26 juli 2014 om 15 uur in de School van Toen over de socialist en pacifist Jean Jaurès. Ook de Amsab-montage wordt daar vertoond.

Walter De Buck 80
Walter De Buck, zanger en grondlegger van de hedendaagse Gentse Feesten, werd zopas 80 jaar. Op vrijdag 18 juli opende hij om 20 uur de Gentse Feesten bij Sint-Jacobs. Uit onze collectie hierbij enkele mooie foto's van hem tijdens de Feesten.

Brood & Rozen, (2014)2
In het zomernummer van Brood & Rozen lees je over 40 jaar Turkse muziek in Gent, de voorgeschiedenis van het eenheidsstatuut, de zoektocht van een kleinzoon naar het verhaal achter een diploma van zijn grootvader voor hulp aan de Spaanse republiek, een schuimrubberen gay-taart, en nog veel meer...

http://www.amsab.be