Nieuwsbrief Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis

Vol 9, nr. 11, October 2014 (in Dutch)

30 jaar Ghanezen in Gent en Oost-Vlaanderen

In het kader van het migratiejaar en het project 30 jaar Ghanezen in Gent en Oost-Vlaanderen organiseert het Centrum voor de Ontwikkeling van de Jeugd van Ghana op vrijdag 17 oktober 2014 een gezellige vertelavond in het Trefpunt in Gent.

Eritrea, het vergeten land

Op zaterdag 18 oktober 2014 om 15 u organiseert Amsab-medewerker Tecle Zere met de Eritrese gemeenschap een namiddag over Eritrea in Herberg Macharius, in samenwerking met de Buren van de Abdij en Amsab-ISG.

Hart boven hard

Amsab-ISG ondertekende samen met het Cultureel-Erfgoedoverleg de alternatieve septemberverklaring van HART BOVEN HARD, een brede maatschappelijke beweging van mensen en organisaties die hopen op méér dan louter vijf jaar besparingspolitiek. Wij hopen dat ook u het initiatief onderschrijft.

Onderzoek digitale duurzaamheid

In het kader van VIAA deed Amsab-medewerker Maarten Savels, samen met Rony Vissers (PACKED) en David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheek) onderzoek naar de noden inzake digitale duurzaamheid bij de Vlaamse cultureel-erfgoedinstellingen. Onder andere de casus van het Letterenhuis werd uitgewerkt voor een artikel over het onderzoek in het tijdschrift faro.

INGEZONDEN

Cd-voorstelling Chantez la vie!

Bernard van Lent en Anke Hintjens, of Duwoh, toeren al enige tijd met Chantez la vie!. Nu namen ze dat programma ook op op cd. Op vrijdag 10 oktober 2014 om 20 uur stellen ze die voor aan pers en publiek in het MIAT in Gent.

43e Nationale Vrouwendag

Op 11 november 2014 organiseert het Vrouwen Overleg Komitee (VOK) de 43e editie van de Nationale Vrouwendag, onder de titel Armoede moe. Die vindt dit jaar plaats in het CC Het Bolwerk in Vilvoorde.


http://www.amsab.be/