Job Opportunity for Archivist

Job opportunity, IISG, Amsterdam, Netherlands (in Dutch)

Het IISG is op zoek voor de afdeling Ontsluiting Collecties naar twee archivisten voor het ordenen en inventariseren van 2 projecten:

Archivist project 1

(30,4 uur per week, 0,8 fte)
Voor de duur van 23 maanden

Archivist project 2

(30,4 uur per week, 0,8 fte)
Voor de duur van 3,5 maand

De afdeling Ontsluiting Collecties is verantwoordelijk voor het beschrijven en toegankelijk maken van collecties en archieven.

Functie-inhoud:
Archivist 1: Je beschrijft en ordent zelfstandig een groot organisatiearchief. Je werkt hierbij nauw samen met een medewerker die bekend is met deze organisatie.

Archivist 2: Je beschrijft en ordent zelfstandig drie, nauw met elkaar verbonden archieven van personen uit de sociaal democratische wereld.

Functie-eisen:
Je hebt een relevante opleiding afgerond op HBO-niveau bijvoorbeeld MIC of Reinwardt Academie of je beschikt over kennis en ervaring op een vergelijkbaar niveau. Je bent vertrouwd met informatietechnologie en het gebruik van internationale standaarden,
met name EAD en MARC21. Je werkt vlot en nauwkeurig en je kan goed binnen een vastgestelde planning werken.

Salaris en aanstelling:
De aanstelling bij de Stichting IISG is voor 23 maanden met betrekking tot de functie van Archivist project 1 en voor de functie Archivist project 2 is de duur van de aanstelling 3,5 maand. Afhankelijk van relevante werkervaring is het salaris minimaal € 2067,- en maximaal € 3151,- bruto per maand (schaal 7/8 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime-aanstelling. Het IISG biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals
8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling en 6 weken vakantie op jaarbasis.

Reactie:
Je kunt je sollicitatie (brief met CV) tot en met 22 maart 2015 sturen naar het e-mail adres: medewcoll2015@iisg.nl ter attentie van Ben Stroomberg (P&O-adviseur).
Informatie is verkrijgbaar bij Marja Musson (Hoofd afdeling Ontsluiting Collecties), e-mail: mmu@iisg.nl of via telefoonnummer 020-6685866. Informatie over het IISG treft u aan op socialhistory.org

Department: Human Resources
Deadline: 22 March 2015

http://socialhistory.org/en/jobs/vacature-stichting-iisg-2x-archivist

 

Posted