Vacancy digitization project archives A. Hamon and Socialist Youth International

Job opportunity, IISH, Amsterdam, Netherlands (in Dutch)

Het IISG doet geavanceerd onderzoek naar de geschiedenis van werk, werkenden en arbeidsverhoudingen op mondiale schaal en verzamelt daartoe gegevens, die ook ter beschikking worden gesteld aan andere onderzoekers.

Het IISG is op zoek voor de afdeling Dienstverlening en Collectiebehoud naar een

Projectmedewerker digitalisering
(30,4 uur per week, 0,8 fte)
Voor de duur van 12 maanden

De afdeling Dienstverlening en Collectiebehoud stelt collecties ter beschikking aan onderzoekers en is verantwoordelijk voor conservering en digitalisering.

Functie-inhoud:
Je bent binnen de uitvoering van een Metamorfoze-project verantwoordelijk voor het gereedmaken van de archieven en bijbehorende metadata voor digitalisering en de controle na digitalisering. Het gaat hierbij om twee internationaal waardevolle archieven: het archief van de Franse socialist A. Hamon en van de Socialistische Jeugd-Internationale.

Functie-eisen:
Je hebt een relevante opleiding op HBO-niveau met specialisatie archivistiek afgerond, bijvoorbeeld MIC of Reinwardt Academie, of je beschikt over kennis en ervaring op een vergelijkbaar niveau. Je bent vertrouwd met informatietechnologie en het gebruik van internationale standaarden, met name EAD. Je kunt Duitse en Franse teksten lezen. Je werkt vlot en nauwkeurig en je kunt goed binnen een vastgestelde planning werken.

Salaris en aanstelling:
De aanstelling bij de Stichting IISG is voor 12 maanden. Afhankelijk van relevante werkervaring is het salaris minimaal € 2067,- en maximaal € 3151,- bruto per maand (schaal 7/8 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime-aanstelling. Het IISG biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling en 6 weken vakantie op jaarbasis.

Reactie:
Je kunt je sollicitatie (brief met CV) tot en met 3 mei 2015 sturen naar het e-mail adres: promeddig2015@iisg.nl ter attentie van Ben Stroomberg (P&O-adviseur). Informatie is verkrijgbaar bij Jack Hofman (Hoofd afdeling Dienstverlening en Collectiebehoud), e-mail: jho@iisg.nl of via telefoonnummer 020-6685866. Informatie over het IISG treft u aan op socialhistory.org

Posted