ToC: Amsab Nieuwsbrief

Table of contents, February 2017 (in Dutch)

12e jaargang, nr. 1, februari 2017

Grondige update catalogus!

De onlinecatalogus heeft een grondige update gekregen. Hierdoor is deze even offline geweest, waarvoor onze excuses. Maar het goede nieuws is dat er heel wat verbeteringen en een aantal nieuwigheden geïnstalleerd zijn.
Lees meer ...

Eli Lotar in Jeu de Paume

Na de tentoonstelling over fotografe Germaine Krull in 2015, put het museum Jeu de Paume in Parijs opnieuw uit de Variétés-collectie van Amsab-ISG. Deze keer voor een tentoonstelling over Eli Lotar (1905-1969), tijdgenoot en vriend van Germaine Krull.
Lees meer ...

Studiedag van het AMVB

Het AMVB nodigt archiefprofessionals, archiefvormers, archiefgebruikers en alle andere geïnteresseerden uit op een studiedag op 9 maart 2017 over participatie in en om het archief. Amsab-ISG is partner in dit initiatief.
Lees meer ...

Waar zijn de door de nazi's geroofde bibliotheken?

Op 23 en 24 maart 2017 vindt in Parijs een colloquium plaats over wat er gebeurd is met de bibliotheken die overal in Europa door de nazi's werden geplunderd. Een van de sprekers is Amsab-medewerker Michel Vermote.
Lees meer ...

Unie van Turkse Verenigingen

Vorig jaar sloten de Unie van Turkse Verenigingen (UTV) en Amsab-ISG een samenwerkingsakkoord. Op 23 januari 2017 hield UTV zijn jaarlijkse nieuwjaarsreceptie en werd zijn nieuw hoofdkantoor in de Antwerpse Brederodestraat feestelijk geopend.
Lees meer ...

Brood en Rozen 2016/4!

Met bijdragen over de Pools-Joodse familie Alter en hun verblijf in België (1904-1914), vluchtelingen uit Hongarije in 1956 en hoe dit géén crisis werd, de onvoorstelbare tocht van de Duitse communist Willy Weinberg , tekeningen van vluchtelingen in Amsab-ISG en het S.M.A.K. en nog veel meer…
Lees meer ...

Posted: 
10/02/2017