Amsab Newsletter

Vol. 12, nr. 4, March 2017 (in Dutch)

Amsab- Instituut voor Sociale Geschiedenis
Neiuwsbrief
12e jaargang, nr. 4, maart 2017


Erfgoeddag 2017. Kind van de rekening

Voor Erfgoeddag 2017 rond het thema ‘zorg’ slaan Amsab-ISG en het Liberaal Archief de handen in mekaar. Onder de titel ‘Kind van de rekening’ brengen ze samen de zorg voor kinderen in beeld. Amsab-ISG focust daarbij op jongeren in conflictsituaties.

 

Frans Masereel in Mu.ZEE

Vanaf 2 april 2017 loopt een grote tentoonstelling over Frans Masereel in Mu.Zee in Oostende. In de tentoonstelling zijn ook twee houtblokken van Masereel uit de collectie van Amsab-ISG opgenomen.

 

Boekvoorstelling Paul-Gustave van Hecke

Uitgeverij Lannoo en Amsab-ISG nodigen u van harte uit op de boekvoorstelling van de biografie van Paul-Gustave van Hecke, op woensdag 26 april om 19u 30 in de Backstay, St.-Pietersnieuwstraat 128 te Gent.

 

Nieuw: Brood & Rozen 2017/1

Over de Europese solidariteit met de Guatemalteekse revolutie, de odyssee van de ministers Spaak en Pierlot in 1940, Vlaamse seizoenarbeiders naar Frankrijk, foto’s van Eli Lotar in Jeu de Paume in Parijs en twee merkwaardige brochures uit de over bescherming tegen luchtbombardementen …

 

Monument voor Belgische vluchtelingen

Op zaterdag 1 april 2017 werd een gedenkteken ingehuldigd voor de 6000 Belgische vluchtelingen die tijdens WO I in East Twickenham bij Londen verbleven. Martine Vermandere nam deel aan deze plechtigheid in het kader van ons internationaal project 'Aan de slag over het kanaal'

http://www.amsab.be

 

Posted: 
11/04/2017