Amsab Newsletter

TOC: issue 2009:6 (Dutch text)

Amsab-ISG nieuwsbrief 4e jaargang, nr. 6, september 2009

Vilvoorde City, meer bepaald in de Far-West
Van 12 tot en met 19 september 2009 loopt in Vilvoorde de tentoonstelling Vilvoorde City, meer bepaald in de Far-West. Daarnaast is er ook een mooi geïllustreerd boek over het leven in de Far-West. Dit project kadert in het onderzoeksprogramma Accenten uit de geschiedenis van Vlaams-Brabant, in opdracht van de provincie.
Lees meer >>

Ingezonden items

Viering Lucien De Coninck
Het Fonds Lucien De Coninck gedenkt op zaterdagnamiddag 19 september de geboorte, honderd jaar geleden, van de bioloog, humanist en vrijdenker Lucien De Coninck.
Complex Zebrastraat, Zebrastraat 32, 9000 Gent om 14 uur.

Herdenking Francisco Ferrer
In september-oktober organiseren de Université Libre de Bruxelles en de Haute Ecole Francisco Ferrer een reeks activiteiten voor de herdenking van de honderdste verjaardag van de executie van de Catalaanse pedagoog en anarchist Francisco Ferrer.
Lees meer >>

Tento De moeders van het Meiplein
Een tentoonstelling over dertig jaar strijd van moeders en grootmoeders van vermisten onder de Latijns-Amerikaanse dictaturen.
Van 1 tot 22 september in Amazone, Middaglijnstraat 10, 1210 Brussel (tijdens de kantooruren)
Lees meer >>

Tento Masereel en de zee
Naar aanleiding van de 120e verjaardag van zijn geboorte organiseert het stadsbestuur van Blankenberge een grootschalige tentoonstelling over Frans Masereel, Blankenbergs beroemdste kunstenaar, die loopt van 1 juli tot en met 4 oktober 2009 in het Cultuurcentrum Casino, Zeedijk 15
Lees meer >>

Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis | Institute of Social History | Institut d'Histoire Sociale Bagattenstraat 174, 9000 Gent, Belgium, +32 9 224 00 79 [url]http://www.amsab.be[/url] - [url]http://broodenrozen.amsab.be[/url] - [url]http://opac.amsab.be[/url]