Amsab Newsletter

TOC: issue 2010:2 (Dutch text)

Archief van Amnesty International!
Amsab-ISG verwerft het archief van Amnesty International Vlaanderen: zo'n 467 dozen, goed voor bijna 60 strekkende meter archief.
Lees meer ..

Workshop migrantenorganisaties en hun erfgoed
Eind 2008 startten Amsab-ISG en KADOC een onderzoek naar migrantenorganisaties en hun erfgoed. Als (voorlopig) slotakkoord wordt op vrijdag 26 en zaterdag 27 februari een workshop georganiseerd in het Vlaams Parlement in Brussel.
Lees meer ..

Kroniek van een overleving
Kroniek van een overleving. De Belgische ziekenfondsen tijdens de Tweede Wereldoorlog, het nieuwe boek van em. prof. dr. Karel Van Acker, is vanaf nu verkrijgbaar.
Lees meer ..

Digitale toegangen online
Sinds kort biedt Amsab-ISG haar archieftoegangen online aan via haar website.
Lees meer ..

Uitbreiding filmcatalogus
In de filmcatalogus vind je, naast algemene informatie en de korte inhoud, sinds kort ook een gedetailleerde inhoudsbeschrijving van de films. Die is als pdf gekoppeld aan het record in de onlinecatalogus.
Lees meer ..

De Volkswil
De Volkswil was het officiële mededelingenblad van de Belgische Werkliedenpartij (BWP) en na de Tweede Wereldoorlog van de Belgische Socialistische Partij (BSP) in het arrondissement Leuven. Door het lange bestaan van de krant (1893-1951) vormt die een uitgelezen bron voor de studie van het socialisme in Leuven en omstreken.
Lees meer ..

Ingezonden items
Vlaams erfgoedtoerisme en allochtone ouders Studiedag Vlaams erfgoedtoerisme en allochtone ouderen.
Lees meer ..

Voor vrede, democratie wereldburgerschap Voor vrede, democratie, wereldburgerschap en Europa. Belgische historici en de naoorlogse politiek-ideologische projecten (1944-1956) Een nieuwe publicatie van Els Witte.
Lees meer ..

Afscheid van Indymedia.beIndymedia.be houdt op te bestaan. Vanaf 1 maart starten de initiatiefnemers een nieuw project op onder de voorlopige naam OnsNieuws.be. Dit wordt op 26 februari in Kunstencentrum Vooruit voorgesteld.
Lees meer ..

De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene coördinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).

________________________________________
Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis | Institute of Social History | Institut d'Histoire Sociale
Bagattenstraat 174, 9000 Gent, Belgium, +32 9 224 00 79
[url]http://www.amsab.be[/url] - [url]http://www.broodenrozen.be[/url] - [url]http://opac.amsab.be[/url]