Amsab Newsletter

TOC: issue 2010:5 (Dutch text)

5e jaargang, nr. 5, mei 2010

HOPE: nieuw Europees project van start
Amsab-ISG brengt zijn digitale collecties online in Europeana in het kader van een ambitieus nieuw Europees project Heritage of the People's Europe (HOPE).
Lees meer ...

De droom van een betere wereld
Dit jaar viert de socialistische partij haar 125e verjaardag. Naar aanleiding daarvan werd het boek De droom van een betere wereld uitgegeven.
Lees meer ...

1 mei
Ter gelegenheid van 1 mei bieden we onze lezers het boek Een mens leeft niet van brood alleen. Bouwstenen voor een culturele arbeidersgeschiedenis (1800-1940) aan. Uitzonderlijk aan de prijs van € 10 (inclusief verzendkosten) in plaats van € 15.
Lees meer ...

Zolang er scheepsbouwers zingen
Eind mei wordt de documentaire Zolang er scheepsbouwers zingen van Jan Vromman op dvd gereleased, een samenwerking tussen distributeur Imagine, Victoria Deluxe, Amsab-ISG, Jan Vromman en producent Het Gematigd Zeeklimaat.
Lees meer ...

125 jaar socialistische partij
Naar aanleiding van de 125e verjaardag van de sp.a maakte Amsab-ISG een rondreizende tentoonstelling over de geschiedenis van de socialistische partij.
Lees meer ...

Ingezonden items

Lezing Karen Offen
Op dinsdag 18 mei geeft de Amerikaanse historica Karen Offen (Stanford University) een lezing aan de Universiteit Gent over History, memory and the empowerment of women.
Lees meer ...

De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene coördinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).

________________________________________
Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis | Institute of Social History | Institut d'Histoire Sociale
Bagattenstraat 174, 9000 Gent, Belgium, +32 9 224 00 79
www.amsab.be - opac.amsab.be