Amsab-ISG Newsletter

TOC: issue 6, nr. 3, May 2011 (Dutch text)

6e jaargang, nr. 3, mei 2011

Studiedag Met toeters en bellen

Op 18 juni 2011 vindt in het Provinciehuis in Leuven de studiedag Met toeters en bellen. Populaire muziekcultuur in Vlaams-Brabant plaats. Die kadert in het gelijknamige project waaraan Amsab-collega Robbe Herreman meewerkt.

Archief 11.11.11

Amsab-ISG kreeg het archief van 11.11.11 in bewaring. In totaal gaat het om 52 palletten materiaal (342 lopende meter) uit de periode 1966-2001.

Nieuwe digitale bronnen

Vanaf nu kan je De Verbroedering en De Ontwaking, twee lokale organen van de Belgische Werkliedenpartij, online raadplegen. Dit past in het kader van de digitalisering van de socialistische regionale pers van voor de Tweede Wereldoorlog.

Prijs André De Smet

Amsab-ISG en Vrede vzw lanceren de Prijs André De Smet, een aanmoedigingspremie voor wetenschappelijk onderzoek naar vredesproblematiek.

Praktijkles propaganda-affiches

Op 1 maart 2011 kreeg Amsab-ISG bezoek van de leerlingen van het 4e jaar ASO (Latijn, Wetenschappen en Economie) van het Instituut van Gent, in het kader van een praktijkles over propaganda-affiches.

50 jaar Amnesty International

Op zaterdag 28 mei 2011 viert Amnesty International wereldwijd haar 50everjaardag. Intussen is Amsab-ISG volop bezig met de inventaris van het archief van de Vlaamse tak van de organisatie.

Over leven. De strijd voor sociale zekerheid

Tot 31 augustus kan je in het Amsab-museum de tentoonstelling Over leven. De strijd voor sociale zekerheid bezoeken. Die toont hoe onze sociale zekerheid tijdens de 19e en 20e eeuw stap voor stap werd opgebouwd.

Lees meer ...