Amsab Newsletter

Vol. 9, nr. 12, December 2014 (in Dutch)

Gantoise 150 - 101 indianenverhalen

Het is zover: het boek Gantoise 105 - 101 indianenverhalen dat Amsab-onderzoekster Martine Vermandere schreef over de 150-jarige geschiedenis van KAA Gent, is vanaf nu verkrijgbaar.

Boekvoorstelling in de Ghelamco Arena

Op donderdag 27 november stelden we in de Ghelamco Arena het boek Gantoise 105 - 101 indianenverhalen voor. Een heel mooie avond met een fantastische opkomst. Bekijk hier een fotoreportage van Bart Dewaele.

Boek Gantoise 150 in de media

Het boek Gantoise 105 - 101 indianenverhalen krijgt heel wat persaandacht. Bekijk hier een overzicht.

Geert Van Goethem en Donald Weber in de media

Naar aanleiding van de nationale betoging op 6 november en de verschillende stakingsdagen kregen onderzoeker Donald Weber en directeur Geert Van Goethem van Amsab-ISG van verschillende media heel wat vragen naar historische duiding. Bekijk hier een overzicht.

Vier cultuurministers op een rij

Op vrijdag 19 december 2014 lanceert Folio zich met een debat met vier Vlaamse cultuurministers in Bozar. Folio is een nieuw samenwerkingsverband tussen Vlaamse culturele, literaire en erfgoedtijdschriften. Ook ons tijdschrift Brood & Rozen is er lid van.

De Deerlijkse hongermars van december 1915

Collectiemedewerker Martijn Vandenbroucke schreef voor het heemkundig blad Derlike een bijdrage over hoe een protestmars in het landelijke Deerlijk kaderde in het beleid van een gemeente onder de Duitse opeisingspolitiek tijdens de Eerste Wereldoorlog.

INGEZONDEN ITEMS

Festival van de gelijkheid
Na het succes van het eerste Festival van de Gelijkheid organiseert Curieus van 10 tot 13 december 2014 een tweede editie. Het palmt opnieuw de Gentse Vooruit in met debatten, interviews, performance, expo, literatuur, muziek, lezingen, docu, geefplein, boekenmarkt, boekenruil ...

http://www.amsab.be