Amsab Newsletter

Vol 12, n 7, July 2017 (in Dutch)

Nieuwsbrief Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis

12e jaargang, nr. 7, juli 2017

Leeszaal gesloten
Het Liberaal Archief gaat met vakantie van 17 tot en met 28 juli 2017. Daarom is er in die periode ook geen leeszaalwerking voor Amsab-ISG. Reserveer gerust, vanaf 31 juli zijn we terug tot uw dienst!

Vacature in Amsab-ISG
Om te voldoen aan onze toenemende nood aan digitale ondersteuning, zijn we op zoek naar een ICT-SYSTEEMBEHEERDER (m/v)

Dvd over Frans Masereel
Op donderdag 15 juni 2017 werd ‘Les mains libres’ of ‘De handen vrij’, een nieuwe documentaire over Frans Masereel, vertoond in Studio Skoop. De reacties waren unaniem erg lovend. De documentaire is nu verkrijgbaar op dvd.

Nieuw: Brood & Rozen, 2017/2
Over de Gentsche Volksbank, taallessen voor Italiaanse immigranten, een stand voor nieuwkomers in Gent, een gedenkteken voor de Belgische vluchtelingen in Engeland in WO I, het bombardement op Gernika, coöperatieve vakanties naar Sicilië …

Lespakket over vluchtelingen
LeerDok lanceert in samenwerking met Vluchtelingenwerk Vlaanderen een educatief lespakket rond het thema vluchtelingen en migratie. Amsab-ISG werkte hieraan mee, samen met verschillende andere erfgoedinstellingen..

Lezing Belgian refugees in Devon
The Devon Remembers Heritage Project, een van onze partners in het project 'Belgische vluchtelingen naar Engeland in WO I', organiseert op donderdag 21 september 2017 een lezing over de opvang van Belgische vluchtelingen in Devon tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Conference on Home-Based Work, Stockholm, May 2018
ARBARK, the Swedish Labour Movement’s Archive and Library, launches a Call for Abstracts for an International Conference: Long-Term Perspectives on Home-Based Work in Stockholm, 23-24 May 2018.

doneer
Vergeet onze doneeractie niet

www.amsab.be - www.facebook.com/AmsabISG

Posted: 
10/07/2017